Jeugdmuziek

Even voorstellen

Sedert 2007 hebben wij nu ook een jeugdafdeling van de harmonie. Na 3 maanden muziekonderwijs mogen de jeugdige muzikantjes hun eerste stapjes komen zetten in de harmonie. We hebben nu al zo’n 10-tal jeugdige spelers, die toch al enkele jaren muziekervaring hebben,  die de jongste muzikantjes zullen steunen tijdens een wekelijkse repetitie. Zij zullen de “meter” of “peter” worden van uw muzikantje. Als ze dus vragen of problemen hebben, kunnen ze altijd bij iemand terecht. Ze leren er samen concerteren, van noten en instrumenten “Muziek” maken.  Zo worden ze gestimuleerd in het leren van hun lessen. Na 4 jaar notenleer mogen ze ook meespelen bij de grote harmonie. Sinds vorig jaar kwam er een idee van onze dirigent om het jeugdmuziek een naam te geven. De muzikanten kozen voor "de Dominootjes". Verder hebben we met hulp van onze peter een eigen polo gekregen met ons logo op.

U ziet, we doen er alles aan om uw zoon of dochter goed te onthalen en te begeleiden.

Repetitie

De wekelijkse repetitie van de jeugdharmonie gaat door op dinsdag van 19.15u tot 20.15u. De leden zijn hoofdzakelijk kinderen die notenleer in Rollegem gevolgd hebben. Maar iedereen die notenleer gevolgd heeft, en die de basis van een instrument kan, mag zich inschrijven in de jeugdharmonie. De maximumleeftijd is 25 jaar.

Naast de wekelijkse repetitie hebben we ook nog andere activiteiten, zo gebeurt het wel eens dat we eens gaan schaatsen met onze jeugd en dan lekkere pannenkoeken en wafels eten, een uitstap naar Bellewaerde of een kerstfeest hebben. We gaan ook ieder jaar op weekend met de jeugdharmonie. Dit weekend organiseren we samen de jeugdharmonie van Leisele. We maken er een gezellig weekend van met repetities en plezier maken.

Jeugdweekend

Het jeugdweekend is een gezellige 2-daagse waar we met onze Dominootjes op weekend gaan. In dit weekend worden dan de liedjes gerepeteerd en spelletjes gespeeld samen met het jeugdorkest de Notekrakers van Leisele.